Hrvatski Medijski Servis

DODIK OTKRIO ŠTO JE ERDOGAN REKAO U LIFTU: Kazao sam Džaferoviću, čuješ li što kaže

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je posjetu Turskoj s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem. On je prenio što je njemu i Džaferoviću kazao turski predsjednik Erdogan na kraju posjete, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Da budemo jasni, nije niko tamo držao nikakvu lekciju, niti je Erdogan bilo kome što nametao, to nije ta vrsta priče. Mi smo razgovarali sa stajališta predsjednika država i tom prilikom Erdogan je rekao da nije politički korektno da dolazite u zemlju koja 7, 8 mjeseci poslije izbora nije formirala vlast. U liftu je rekao da završimo formiranje vlasti što je prije moguće. Јa sam se okrenuo rekao Džaferoviću: Čuješ li ti šta on kaže, kazao je Dodik, prenosi RTRS.

“Nisam optimitičan oko formiranja vlasti, kazao je predsjednik SNSD-a novinarima tijekom posjete Ankari i razgovora s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Dan poslije, Dodik kaže kako Republika Srspka želi očuvanje sustava, ali ne pristaje na uvjetovanja za učešće u vlasti. No ipak, nada se pozivu, iz Sarajeva, prenosi N1.

“Pozivam ove u Sarajevu da nas zovu ako hoće, ako neće…, ja ih sigurno neću zvati. Mislim da već sada riskiraju da BiH uđe u teške probleme”, kazao je Dodik./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte