Sve vijesti

HNK Mostar

Dodik: Optužnica protiv Zubca- obračun sa srpskim kadrovima

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik povezao je potvrđivanje optužnice protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Gorana Zupca s “političkim obračunom sa srpskim kadrovima“, dok je opoziciju u RS-u optužio da „promovira probosansku priču“.

Kada je u pitanju optužnica protiv Zupca, Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci ustvrdio da je “optužnica politički obračun onih koji putem Suda i Tužiteljstva BiH žele modelirati BiH, što je nedopustivo”.

Ponovivši da Sud i Tužiteljstvo BiH nemaju ustavnu poziciju i da ne trebaju postojati, Dodik je ustvrdio da „nažalost, još moramo trpjeti silu ovih institucija, ali smo uvjereni da ćemo ovo pitanje jednog dana riješiti”.

Za opoziciju u RS-u, između ostalog,  rekao je da će, ako pobijedi na izborima, “transferirati moć ka institucijama BiH i razgraditi RS”.

– Izbori u listopadau će biti na priči o probosanski i prosrpski orijentiranim političkim strankama u RS-u, odnosno opozicionim strankama koje misle da grade BiH i nama koji mislimo da treba istrajati na konceptu jačanja autonomije RS-a i njene neovisnosti – ustvrdio je u izjavi novinarima predsjednik SNSD-a, prenosi Fena.

Najnovije

ŠEF EU DIPLOMACIJE

Borrell posjetio Odesu i osudio ‘barbarske’ napade na grad

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell posjetio je ukrajinski lučki grad Odesu na Crnome moru, gdje se iz prve ruke...