Dodik optužio veleposlanika SAD da pokušava srušiti unutarnji dogovor u BiH, pa otkrio promjene u Izbornom zakonu koje RS može “istrpiti”

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik se oglasio na društvenoj mreži X i osvrnuo na najvažnija zbivanja proteklog tjedna.

-Američki veleposlanik Michael Murphy pokušava razvaliti unutarnji dogovor u BiH i u javnim nastupima traži da se razgovara o promjeni Ustava BiH kako bi došlo do izmjena u Izbornom zakonu.

Stav u RS je da možemo istrpiti određene promjene za izbor člana Predsjedništva BiH. To je da Republika Srpska bira Srbina ili predstavnike konstitutivnih i ostalih naroda, što omogućava da se svi mogu kandididirati, što je ključno pitanje tih reformi, a isto tako treba urediti i u Federaciji BiH.

Tijekom tjedna razgovarao sam i s ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Szijjartom u Banja Luci i još jednom smo konstatirali da RS ostaje na europskom putu, kao i da je neophodno da se na europskim pitanjima u BiH treba u potpunosti poštovati mehanizam koordinacije, napisao je Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img