Dodik od Vučića zatražio da se Sabor srpskog naroda održi odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o aktualnim pitanjima iz regije.

Vučić je posebno izvjestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njezina izaslanstva u UN povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici. Istaknuo je da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati izglasati spomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cijenu, navodi se u priopćenju objavljenom na Vučićevom Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

Također, predsjednik Srbije je obavijestio Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je obavijestio Vučića o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posjete. Istovremeno, Dodik je zatražio od predsjednika Srbije da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Općoj skupštini UN, jer srpski narod mora pružiti snažan odgovor na najteže, kako se navodi u priopćenju, moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Vučić je prihvatio ideju Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Opće skupštine UN i glasanja o rezoluciji.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima suradnje, Vučić i Dodik razgovarat će 1. svibnja u Beogradu, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img