DODIK O SASTANKU U MOSTARU: Satima smo konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu

Јedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su turista Schmidt i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika, napisao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik na platformi X.

– Kao sudionik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu. Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u vlastitu demokraciju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama – rekao je Dodik.

On ističe da EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu.

– Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je europski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo suglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave stoljetni konflikti u Europi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim kompliciranim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive – naveo je Dodik.

Dodik kaže da nikada neće odustati od služenja interesima naroda koji ga je demokratski birao.

– Јedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i borit ću se za naše pravo na povijest koju pišemo tisuću godina. Ukratko, BiH može funkcionirati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome – rekao je predsjednik Republike Srpske./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img