DODIK O KOMŠIĆU: Završili smo, i osobno i politički!

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas u razgovoru za N1 da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio ”osobno i politički”.

Podsjećamo, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, je podnio kaznenu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske Republike Srpske.

”Tužio je, vidjet ćemo što će biti, tužio je i prošli put”, kazao je Dodik za N1.

Kako je predsjedatelj Predsjedništva BiH potom pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje ”političkom igrom”.

”Tko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih shvatiti o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, osobno smo završili, politički nemamo što raditi. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu birati članove Predsjedništva”, dodao je Dodik.

”Evo ja njega više nikada neću tužiti”, poručio je Dodik u razgovoru za N1.

Potom je ocijenio da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a premalo prema pitanjima poput roaminga.

”Napravili smo nešto u tom Predsjedništvu s roamingom koje sada neće nitko u Vijeću ministara provoditi pa me pozivaju u Europi. To se nikoga ne tiče, to što možemo izgubiti priču o jeftinom roamingu, to nikog ne zanima, ali zanimaju uniforme”, naglasio je Dodik.

On je u razgovoru za N1 komentirao i ostala aktualna pitanja poput formiranja vlasti, optužbi na račun Milana Tegeltije i MAP-u./HMS/

Najnovije

NOVE TRZAVICE

Rusija tvrdi da Njemačka opstruira istragu u slučaju Navaljni

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je Njemačku da opstruira istragu u slučaju trovanja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog. Njemačka vlada krši Europsku konvenciju iz 1959. o...