Hrvatski Medijski Servis

DODIK O KOMŠIĆU: Bošnjaci su birali sebi podobnog Hrvata

Foto: Večernje novosti

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u programu banjalučke Alternativne televizije (ATV), rekao je da su Bošnjaci izabrali člana Predsjedništva Željka Komšića kao “podobnog Hrvata”.

– Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata – rekao je Dodik.

On je istaknuo da se u Komšićevoj politici vidi velika naklonjenost političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.

– Sama činjenica da su gotovo sve općine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delegitimiran – kaže Dodik.

On naglašava da “Komšić uživa u jednoj apstraktnoj poziciji u kojoj ne postoje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo građani a to je najbliže tome da postoje samo Bosanci”.

– Njemu nije smetalo da bude viđeni pripadnik Armije BiH koja je učinila zločine protiv Srba, zbog koje je iz Sarajeva protjerano 150.000 pripadnika našeg naroda i borio se protiv Vojske Republike Srpske i zato je njemu razumljivo da čim se spomene nešto o tome, on to blokira na neki ružan način. Zbog toga ja ne želim previše razgovarati o tome – rekao je Dodik.

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte