Dodik: Neka F BiH svoj zakon okači mačku o rep

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon mogu “okačiti mačku o rep”.

Reagirajući na usvajanje dopuna Kaznenog zakona FBiH kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH Dodik je rekao da se u Srebrenici dogodio zločin, a da je to što u FBiH forsiraju da je riječ o genocidu njihov problem.

“Naši stavovi o tome su poznati. Čak i presuda Suda u Haagu ne ide u prilog njima i tvrdnji o tome. Osjećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen dužnosnik, dužan da priopćevam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid”, rekao je Dodik, kako ga citiraju Nezavisne novine.

On je, također, dodao da političari u FBiH upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji ove zemlje.

“Nikad se nisam osjećao sretno kad idem u FBiH. Ali, nije mi problem ni sutra otići i ni u kom pogledu se ne osjećam odgovornim prema zakonima koji donosi FBiH. Na području FBiH boravim samo onda kad moram”, poručio je Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije