DODIK: Ne postoji koalicija na državnoj razini

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će Narodna skupština RS na sljedećoj sjednici “usvojiti izvješće Neovisnog međunarodnog povjerenstva za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995 godine, koju je formirala Vlada RS.”

Dodik je rekao da je to odgovor “na ujdurmu i nezakonito postupanje u vezi prijedloga rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Opća skupština UN-a trebala raspravljati.”

Nema razloga da bude usvojena

On je kazao da “ne postoji nijedan razlog da ova rezolucija bude usvojena u UN-u, jer je, kako kaže, riječ o igri Britanaca i Bošnjaka i pokušaju sotonizacije RS i srpskog naroda.”

– U izvješću Povjerenstva jasno stoji tvrdnja da nije bilo genocida u Srebrenici i da je utvrđeno da je tamo sa stanovišta Bošnjaka u čitavom periodu rata stradala 3.741 osoba, a da je više od 2.500 Srba. Imajući u vidu da za genocid mora postojati namjera jednog naroda da biološki i fizički eliminira drugi narod, a to nije dokazano ni u jednoj presudi i nije moguće dokazati suđenjem pojedincima, ozbiljna je podvala kada oni govore da imaju presude za pojedince koje se pretvaraju u opću krivicu za Srbe – naveo je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije na nivou RS.

Nije uvjet, nego ponuda

On je kazao da njihovi rokovi usvojeni na Narodnoj skupštini RS postavljeni partnerima na državnoj nisu uvjeti, nego ponuda.

– Pozivamo na razum, ali želim da budu nerazumni i prepuste nam mogućnost da usvojimo republički izborni zakon. To nije nikakav antiustavni pothvat. U članku 1B piše da SIP provodi izbore za Predsjedništvo i Zastupnički dom i ništa više. To što su oni uzurpirali ranije pravo da provode izbore ne znači da nisu u pravu – dodao je Dodik.

– Ne postoji državna koalicija. Nikakva koalicija na razini BiH ne postoji. Ne postoji koalicija, niti je BiH država u smislu u kojem to žele kazati. Na unutarnjem planu RS je država više nego BiH – zaključio je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img