DODIK Narodna skupština RS će odbaciti bonske ovlasti visokog predstavnika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti predloženo da parlament Republike Srpske odbaci bonske ovlasti visokog predstavnika u BiH kao nezakonita i sve posljedice takvih ponašanja visokih predstavnika.

“Neki će reći, zašto baš sada, baš zato da se ne bi shvatilo da smo mi prihvatili kršenje propisa Daytonskog sporazuma. Bit će zapisano u povjesti i svuda da su oni prevarom pokušali modelirati politički sustav i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup i model visokih predstavnika”, rekao je Dodik u Srpcu.

Dodik je naveo da oni to sada pokušavaju legalizirati, ističući da sve što je oteto i preneseno na nrazinu BiH nema u Ustavu BiH.

“To je ozbiljan problem njima i mi nećemo odustati od ustavnog pozicioniranja kojeg ima Republika Srpska”, istaknuo je Dodik.

On je rekao da će Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske ovih dana utvrditi točan datum održavanja posebne sjednice parlamenta, navodeći da bi sjednica trebalo biti održana oko 5. studenog, prema ranijim naznakama.

Dodik je rekao da posebna sjednica ima ambiciju pružiti odgovore na određene izazove, ne samo na priču koja se zove deklaracija SDA, nego i na mnoge druge, prije svega na ponašanje visokih predstavnika i bezakonje i međunarodni kriminal koji su činili i koji su išli za tim da su Srpskoj mimo Daytonskog sporazuma nametnuli bonska ovlašćenja i koristili ih da bi promijenili politički sustav.

“Mislim da je u okviru zastupničkog kluba SNSD-a to već organizirano i da će skupštinski Kolegij ovih dana utvrditi točan datum održavanja sjednice”, dodao je Dodik./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SAD

Kamion naletio na prosvjednike na autocesti u Minneapolisu

Kamion cisterna naletio je na prosvjednike na međudržavnoj autocesti u Minneapolisu, ali nitko od sudionika pohoda nije ozlijeđen, izjavio je Reutersov svjedok.Vozač je potom...