Dodik nakon sastanka sa Szijjártóm: Potvrdili smo da je Republika Srpska na europskom putu

Danas smo još jednom konstatirali da Republika Srpska ostaje na europskom putu, kao i da je neophodno da se u potpunosti poštuje mehanizam koordinacije, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka s ministrom vanjskih poslova Mađarske Péterom Szijjártóm, prenosi RTRS.

– Želimo da se vide tu dvije stvari, da se prije svega vidi Republika Srpska sa svojim ovlaštenjima i s druge strane da se poštuje mehanizam koordinacije u okviru BiH i naravno ustavni položaj koji BiH ima – poručio je Dodik.

Dodik naglašava da su razgovarali o bilateralnim odnosima i da Mađarska i Republika Srpska nemaju ni jedan otvoren problem.

– Poštujemo pristup Budimepešte koji ima prema regiji, i zahvalan sam za jasne stavove u tom pogledu. Mađarska je prirodan partner za razvoj odnosa EU s Balkanom i pozdravljamo činjenicu da će Mađarska uskoro preuzeti presjedavanje Europskom unijom – rekao je Dodik.

Naveo je da posebno žele unaprijediti suradnju u oblasti energetike, kao i da se suradnja Srpske i Mađarske odvija na obostranu korist.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da svi oni koji su aplicirali u programu podrške Mađarske poljoprivrednicima moći će da ga koriste.

– Svi koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima, bez obzira što je ranije bio ograničen iznos, ministar je potvrdio da svi koji su aplicirali moći će koristiti program, kazao je Dodik tijekom konferencije za medije.

Sastanku u Palači Republike Srpske su prisustvovali i srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministar za znanstvenotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željko Budimir./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img