NA SVEČANOSTI U BEOGRADU

DODIK: Mi nismo Bosanci, mi smo Srbi

Mi u Republici Srpskoj smo zagledani u Srbiju, i mi je volimo. Mi imamo svoju Republiku, ali naša država je i Srbija, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“Јedinstvo smo uvijek pokazivali u najtežim povjesnim trenucima, i to je dalo karakter našem narodu, koji se razlikuje od drugih podanika, i od one daleke 1389. do 1914. godine. Prolazili smo golgote, ali nismo dali slobodu, koja nam je u genima, jer Srbin ne može da živi bez slobode”, naglasio je Dodik.

On je još jednom podsjetio tko je i odakle dolazi, prenosi RTRS.

“Mi nismo Bosanci, mi smo Srbi. Srbi pravoslavci, govorimo srpski, pišemo ćirilicu, slavimo slavu, i ništa me ne veže s rječju Bosanac. Zato nam kažite jednostavno: Srbi”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio svima da i dalje ne zna čime to Srbi izazivaju druge.

“Ne želimo druge mijenjati, ali svoje poštujemo. Neće biti više oluja. A startegija Srbije kaže da mora da štiti Srbe, ma gdje oni bili. I oni koji dolaze iza nas da ne pomisle da pozivamo na puške, topove, nije točno. Mi imamo teritoriju, narod, zakonodavnu vlast i mi težimo da jednog dana budemo ravnopravni s ostatkom slobodnog svijeta kao svoji na svome”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras, na manifestaciji obilježavanja Dana srpskoj jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da se radi o prazniku identiteta, koji jasno govori “tko smo, odakle dolazimo i gdje idemo”./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...