DODIK: Komšićev poziv francuskom veleposlaniku – zabijanje glave u pijeska

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je da je poziv Željka Komšića upućen veleposlaniku Francuske u BiH Guillaumeau Roussonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona ”da je BiH tempirana bomba jer se suočava s povratkom džihadista” – zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje ”političko Sarajevo uporno radi 25 godina”.

“Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutira o problemu povratnika sa ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svatko tko o tome ne želi i neće šutjeti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emmanuel Macron”, naglasio je Dodik.

Zamoljen da komentira Komšićev poziv upućen Roussonu, član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom priopćiti francuskom ambasadoru nisu stavovi BiH, ”jer o njima ne postoj suglasnost unutar Predsjedništva BiH”.

Iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH priopćeno je da će Komšić danas pozvati na razgovor veleposlanika Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije “Islamska država”.

Najavljeno je da će Komšić od veleposlanika tražiti da razjasni stavove koje je predsjednik Francuske iznio u listu “Economist”.

Macron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava se s problemom povratka džihadista, te istakao da se moraju reformisati procedure za članstvo u EU, “jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne”./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KAKO SU PALI INSPEKTORI U AKCIJI 'SIRANO'

Tražili 30.000 KM da ‘srede’ istragu

Direktor Srednjoškolskog doma u Banja Luci Branislav Vidić bio je žrtva policijskih inspektora Nenada Grujića i Jelene Florijan, koji su mu tražili mito da...