DODIK: Izetbegović je u Bruxellesu rekao istinu, protiv smo aktivacije MAP-a i ulaska u NATO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas za “Nezavisne” da Republika Srpska nije za ulazak u NATO i podvukao da je privržena vojnoj neutralnosti, prenosi RTRS.

On je komentirajući izjavu Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u Bruxellesu da je u Dodikovim rukama aktiviranje MAP-a, ali i eventualni ulazak BiH u NATO, istaknuo da je i samom Izetbegoviću jasno da je Republika Srpska privržena vojnoj neutralnosti.

Dodaje da je Izetbegoviću apsolutno jasno da je to tako, ali bi to još trebao da nauči Mladen Ivanić.

“Za nas u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da se vojna imovina prenosi na nivo BiH. To je izmišljotina Paddyja Ashdowna koju je nama ovdje uvalio prije 15 godina”, rekao je Dodik.

Naglasio je da NATO ne možemo prihvatiti jer se “miješao u rat ovdje i bombardirao Srbe, ne samo ovdje u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji i da je to je naš stvarni motiv”.

“Što je motiv Izetbegovića, ne znam”, rekao je Dodik.

Naglašava da je Izetbegović otišao u Bruxelles da se “prodaje” kao veliki državnik, a da zbog toga što ništa ne može da uradi na nekog drugog svaljuje krivicu.

“Ovaj put je Izetbegović točno rekao, mi smo protiv i aktivacije MAP-a i protiv ulaska u NATO”, rekao je Dodik./HMS/

Najnovije

NOVI REKORD U HRVATSKOJ

Danas 2776 novozaraženih, 18 osoba umrlo

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2776 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije,...