POSEBNA SJEDNICA NSRS

DODIK: Goodbye BiH, welcome RS-EXIT

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a srpski član Predsjedništva BiH, svoj govor pred poslanicima Narodne skupštine počeo je sa “Goodbye BiH, welcome RSEXIT”.

On je rekao da je Ustavni sud prebacio imovinu na BiH kojoj to ne pripada, te da su neki, uključujući i njega bili naivni kada su mislili da će Bošnjaci stati na ukidanju simbola Republike Srpske, prenose Nezavisne novine.

On je dodao da je NS RS ključno mjesto svih odluka i da samo ona može govoriti u ime naroda.

“Zato mi ne smijemo oklijevati donositi odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se promatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvaćaju i koju mrze i žele uništiti.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sjednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

“Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju što je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo donositi odluke i prebacivati imovinu na BiH, a to joj ne pripada”, naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je istaknuo da mnogi sa zapada misle da RS nije sposobna i spremna brinuti sami o sebi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije