NIJE MU DAO SUGLASNOST

DODIK DURAKOVIĆU: Na jučerašnjoj “priredbi” nisi predstavljao Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je naveo da “Republika Srpska jeste slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje, ali da Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku.

– To može samo ako mu predsjednik RS da suglasnost. Pošto te suglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao biti samo u svoje ime – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, potpredsjednik RS Ćamil Duraković prisustvovao je sinoć na proslavi “Dana državnosti BiH” u Banja Luci s drugim bošnjačkim dužnosnicima.

– Ovo je drugi put da svi oni koji žive u ovom entitetu sebe doživljavaju Bosancima i Hercegovcima. Svi mi koji volimo ovu zemlju želimo na jedan ovakav način pokazati da države ima na cijelom njenom teritoriju. Mi smo ovdje u Banjoj Luci i kao predstavnici naroda, osobno ja kao potpredsjednik entiteta RS. Večeras sam ovdje da pokažemo svima da je BiH malo šira od onoga što zamišljaju ili što smatraju da bi trebala biti – poručio je Duraković, kako prenosi Avaz./HMS/

Najnovije