LIDER SNSD

DODIK: Dogovoreno da se pokrene smjena Ćamila Durakovića

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD, neposredno pred početak Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da je visoki predstavnik prekršio zakone, Ustav i Daytonski mirovni sporazum.

“Mi smo protiv nametanja zakona. Putem odluke namećete zakon i na tom pitanju pala je politika EU, apsolutno su zgažena njena prava da mogu govoriti o pravnoj državi.”, rekao je Dodik.

On je rekao da je konsenzus koji je postignut u Srpskoj važan i još jednom ponovio da Christian Schmidt, novi visoki predstavnik, nije izabran legalno.

Dodik je rekao i da je dogovoreno da se na prvoj sjednici Skupštine općine Srebrenica pokrene smjena predsjednika Skupštine općine Ćamila Durakovića zbog progona novinara.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su političke stranke u Republici Srpskoj zajednički došle do zaključka, kao i uvjerenje da će oni biti usvojeni i potvrđeni na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsjetimo, Duraković je podnio kaznene prijave protiv novinara RTRS-a zbog, kako je izjavio, negiranja genocida./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...