Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Čije stavove Zvizdić zastupa u SAD?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nije zadužen za kreiranje vanjske politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao, kako je zaključio, mogu tretirati kao osobni čin.

“Ako nije njegov osobni čin, onda bi srpski kadar u Vijeću ministara mogao odgovoriti – čije stavove Zvizdić zastupa u SAD-u? Misle li /Mirko/ Šarović, /Dragan/ Mektić i /Igor/ Crnadak da je neusvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvaća izborne rezultate?”, upitao je Dodik.

On je istaknuo da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u državi i može se smatrati samo njegovom željom.

“Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje Bosna i Hercegovina ima kod drugih država”, naglasio je Dodik.

Zvizdić je pozvao na sastanku sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan u State Departmentu Matthewom Palmerom na pojačano prisustvo američkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini, te se založio za integracije BiH u NATO./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte