DODIK: Bosanski muslimani su izašli iz daytonskih okvira i krenuli svojim putem, jedina opcija je mirni razlaz

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik danas se ponovo oglasio i izjavio kako je “vrijeme za raspad BiH”.

– Pozitivan napredak koji je ostvarila BiH Bošnjaci su srušili rezolucijom o Srebrenici. Bećirović, Komšić i Konaković, kao i ostali bosanski muslimani, upregli su sve resurse i snage da pokažu zašto Srbi s Bošnjacima ne mogu živjeti i da je jedina opcija miran razlaz.

“Sklepani projekat međunarodne zajednice”

BiH koju oni predstavljaju je plod njihove mašte, ona ne postoji, prema tome i sve što oni rade nema nikakvog značaja ni za RS ni za BiH ako je ustavna i dejtonska. Oni predstavljaju svoje politike, što opet nije od nekog značaja, jer njihov kapacitet za donošenje bilo kakvih odluka u BiH, pa i u Federaciji, je ravan nuli.

Da je BiH država, to što oni rade bilo bi već kažnjeno. Međutim, BiH je silom sklepani projekat međunarodne zajednice. Prema tome, ništa što oni rade nema značaja ako ne postoji saglasnost predstavnika tri konstitutivna naroda – rekao je Dodik.

On je naveo kako su “Bošnjaci izašli iz okvira Daytona i iz BiH svojim jednostranim akcijama”.

– Mi smo shvatili poruke i uradili sve da omogućimo funkcioniranje Republike Srpske u takvim uslovima. Pokretanje rezolucije o Srebrenici u Općoj skupštini UN-a pokazuje da Bošnjaci ne žele biti u dejtonskoj BiH, što je dovoljno jasan znak da se naši putevi razilaze po svim osnovama.

“Glupa tvrdnja”

Za građenje unitarističkog pokreta dobili su podršku nekoliko velikih i moćnih zemalja, koje sponzoriraju rezoluciju o Srebrenici kako bi bosanskim muslimanima isporučili njihovu državicu u kojoj neće biti Srba i Hrvata.

Donošenje rezolucije o Srebrenici nespojivo je s nastavkom postojanja BiH, to trebaju znati svi koji podržavaju takvo nešto.

Glupa tvrdnja kako to, navodno, vodi pomirenju govori o podmuklim namjerama. Jedan dio zemalja manipulira pričom o Srebrenici.

Republika Srpska ne pristaje ostati u zajednici u kojoj bosanski muslimani žive za to da RS bude loše i čine sve da nam otežaju život.

Republika Srpska opredijeljena je za mir, stabilnost, razvoj i dobar život svih njenih građana. Mi ne želimo ništa tuđe i ne možemo živjeti s onima koji rade protiv nas. Vrijeme je da svako krene svojim putem. Bosanski muslimani su već krenuli – napisao je Dodik na društvenoj mreži X./HMS/

4 COMMENTS

  1. ISMETE , ZABORAVIO SI RECI ALIJA , KARADJIC , BOBAN . TRI STRANE I PROGUGLAJ KO I GDJE JE POCEO SA JEZIVIM ZLOČINIMA ! ČOVJEK NE MOZE VOLITI ZLOCIN . A i mržnja ne pripada ISTINI ! I NE PONOVILO SE ZLO IKOME !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img