DODIK: Bilo bi najbolje da se održi dogovor iz Laktaša

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je nedavni sastanak predstavnika državne vlasti u Laktašima.

“Uvjeren sam da je nedavni sastanak u Laktašima predstavnika stranaka koje čine vlast na razini BiH trasirao priču o Izbornom zakonu BiH i bilo bi najbolje da se održi dogovor s tog sastanka”, rekao je Dodik.

Dodao je da je u svim zemljama svijeta sasvim normalno da se različiti politički faktori, politički subjekti, prije svega stranke, dogovaraju o izbornim uvjetima i pravilima.

“To ne može biti stvar nikakvog pojedinca, bez obzira ima li podršku međunarodnog faktora ili nema. U ovom slučaju čak i nema. Tako da bi najbolje bilo da se održi taj dogovor”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Naveo je da je SNSD spreman sudjelovati u tom dogovoru.

– Ostalo je da se definira samo jedan segment razgovora u Laktašima, a to je definiranje odnosa izbora članova Predsjedništva BiH između Bošnjaka i Hrvata. To je nešto što nas ne zanima, imajući u vidu da smo mi ostali principijelni tome da RS bira svoga člana Predsjedništva i da Federacija BiH ima pravo birati ona ostala dva, i da se oni dogovore o tim uvjetima. Zato mi nismo to ni finalizirali na tom prethodnom sastanku jer smo smatrali da je to stvar upravo Bošnjaka i Hrvata – rekao je Dodik.

On je dodao da su predstavnici Bošnjaka i Hrvata tada optimistično davali uvjerenje da imaju dogovor o tom pitanju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img