DODIK: Neka Šarović nastavi s podaništvom, BiH ne može opstati na prevarama

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je jučer za “Glas Srpske” da izborna volja srpskog naroda u BiH mora biti ispoštovana.

Komentirajući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarovića koji je rekao da treba iskoristiti sve metode da institucije na razini BiH budu deblokirane ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine, Dodik je naveo da “BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima sudjeluje Šarović”.

– Ako misle da mogu formirati vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda neka to učine. Ne želimo biti podanici i tu su naši stavovi jasni. Mi ne idemo u formiranje zajedničkih institucija na razini BiH da tamo sjedimo nego da ostvarimo prava srpskog naroda. Očito je da po stavovima koje iznosi Mirko Šarović i njemu slični, BiH nije ništa drugo do prevara. Ne želimo biti podanici niti se ponašati kao podanici. Ako Šarović želi nastaviti podaništvo prema Bošnjacima, sretno mu bilo i neka se nastavi tako ponašati – poručio je Dodik.

Šarović tvrdi da rad parlamenta blokira SNSD, a prati ga HDZ BiH.

– Ukoliko se nastavi s blokadom onda treba iskoristiti sve metode pa i promjenu parlamentarne većine. Spreman sam na takvo nešto, a ne tražim ništa zauzvrat – rekao je Šarović.

Dodik uzvraća da je na ovakav način BiH sve manje i da on osobno protiv toga nema ništa.

– Šarović i svi oni koji s njim stvaraju neke prevare moraju objasniti na koji način vide budućnost BiH. Na koji način će Šarović objasniti srpskom narodu što radi i koga on to tamo predstavlja. Neka formiraju vlast ako mogu i neka nastave igre koje vode uništenju legitimnog predstavljanja. Te igre nas ne interesiraju. O kakvoj budućnosti BiH pričaju? Nas prevare ne zanimaju, jer što je više prevara, BiH je sve manje i onda neka ne govore kako smo mi nešto zakočili ili uništili – poručio je Dodik.

Ustvrdio je da je izbor srpskog člana Predsjedništva BiH izborna volja srpskog naroda, da je broj zastupnika također izborna volja Republike Srpske i da je i izbor četiri izaslanika srpskog naroda iz SNSD-a također odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

– Ako to Šarović i njemu slični hoće uništiti, ne znam kako će stati pred srpski narod i to objasniti – zaključio je Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEREDI U SRBIJI

U Beogradu ne prestaju sukobi policije i prosvjednika, okršaji i u Novom Sadu i Nišu

Drugu večer zaredom u Beogradu su se sukobili prosvjednici i policija. Prosvjedi su počeli nakon najave o uvođenju policijskog sata, a dosad ima nekoliko...