DODIK: BIH je kolonija kojom upravljaju stranci, Dayton je bio greška

BiH je kolonija u kojoj se stranci žele pitati, koji nametnu suce, tužitelje, od kojih očekuju da vode postupak po njihovoj mjeri, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog ročišta pred Sudom BiH.

– To nije prvi put. Sve je to jasno. BiH je napravljena da bude u krizi. Daytonski sporazum je greška koji je napravio BiH. Zato je ona pod kolonijom – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Istaknuo je da je danas organizirao sastanak partnera u vlasti, kao “posljednji pokušaj da dogovorimo neke stvari, koje smo inače dogovarali ranije”.

– Ali, onda Murphy kaže da to ne treba, pa bošnjački političari to razvale i dogovor se ne dogodi. Mi u Srpskoj smatramo da sve što je urađeno u posljednje vrijeme nakaradno i štetno za BiH, što potvrđuju podjele – kaže Dodik.

Poručio je da je RS uvijek spremna za razgovor.

– Ipak, rezolucija o Srebrenici koju su pokrenuli je bila posljednja kap koja je prelila čašu i dovela do toga da mi nemamo kako narodu u Srpskoj objasniti zašto smo i dalje u zajednici s Bošnjacima – rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske poručio je da potenciranje priče o Srebrenici u UN neće doprinijeti pomirenju, istaknuvši da se tamo nije dogodio genocid./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img