Sve vijesti

HNK Mostar

Dodik: BiH je iluzija kao što je bila i Jugoslavija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas na Dugoj njivi kod Modriče da je proboj koridora kroz Posavinu 1992. godine najznačajnija vojna akcija za sudbinu Republike Srpske i srpskog naroda.

“Značaj ove vojne operacije godinama raste, jer bi bez nje razvoj događaja u BiH bio sasvim drugačiji. Zahvalan sam svim borcima koji su hrabrošću i odlučnošću probili koridor života”, rekao je Dodik na obilježavanju 22 godine od proboja koridora.

On je podsjetio da međunarodni faktori nisu dozvoljavali srpskom narodu humanitranu dostavu lijekova, zbog čega su umrle bebe u Banja Luci.

“Jasno nam je da oni koji pokušavaju održati priču o BiH šire novu iluziju, istu kao što je bila ona o Jugoslaviji. Što se treba dogoditi da bi se pokazalo da je BiH neuspješan projekt i da u njemu nema ničega zajedničkog”, upitao je Dodik.

Predsjednik Srpske istakao je da BiH ni u jednom projektu nije uspješna.

“Zbog toga, naš krajnji cilj mora biti jačanje autonomije Republike Srpske do samostalnosti i neovisnosti. Krajnje je vrijeme da Srbi u cjelini jedinstveno i na svim razinma utvrde nacionalne ciljeve”, poručio je predsjednik Republike Srpske .

Prema njegovim riječima, ti ciljevi mogli bi biti Srbija, kao lider u regiji i neovisna Republika Srpska.

“Jasno iskazivanje naših ciljeva ne bi trebao biti predmet političkog osporavanja, jer mnogi drugi postavljaju ciljeve. Sve ove godine su potrošene na iluzornom projektu BiH”, rekao je Dodik.

On je naveo da je Srpska posljednjih nekoliko godina doprinosila da se BiH pridruži EU, ali da su problemi u Federaciji BiH./Srna/HMS/

Najnovije

PREMIJER ALBANIJE

RAMA: Ovo je zvono na uzbunu, naglasnije do sada

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da su najnoviji događaji na sjeveru Kosova najglasnije zvono na uzbunu do sada zbog kontinuiranog rizika od eskalacije...