Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Banjaluka će određivati koju će politiku voditi Srbi na razini BiH, a ne političko Sarajevo

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da srpska reprezentacija u Sarajevu nikada nije bila jača i naglasio da će Banjaluka određivati koju će politiku Srbi voditi na razini BiH, a ne političko Sarajevo.

Dodik je rekao da vlast na razini BiH još nije formirana jer bošnjačka strana nije bila spremna i nema većinu za koju oni smatraju da je dovoljno stabilna.

“I oni se, na neki način, plaše da puste nas unutra zbog sustava odlučivanja i činjenice da su od pet izaslanika u Domu naroda, koji je ključno tijelo za donošenje svih odluka, iz moje stranke četiri”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, za Televiziju “Pink”.

On je istaknuo da su, s druge strane, Srbi i Hrvati napravili svoje političke reprezentacije u skladu s Ustavom i da su bili spremni prije Nove godine formirati vlast.

Dodik je naglasio da je očekivao da će do kraja ožujka biti formirana vlast na razini BiH i da je sve ukazivalo na to, pojasnivši da je na razini BiH nemoguć napraviti koaliciju nego se na razini BiH “sve sastavlja”.

“To traje već duže vrijeme i poprilično je zamorno. Već je to pomalo i dosadilo, na kraju krajeva”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, neće biti kalkulacija kao u prethodnom razdoblju.

“Do sada se kalkuliralo. Dođu stranci, izvuku jednog, izvuku dvojicu i dobijete kao u prethodne četiri godine vlast koja je potpuno podređena političkom Sarajevu. I sad vraćamo stvar, sada je vlast, Srbi koji dolaze u Sarajevo, su podređeni i dolaze iz Banjaluke. Banjaluka je ta koja određuje koju politiku ćemo voditi tamo, a ne Sarajevo”, rekao je Dodik./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte