SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DODIK: Američki veleposlanik mi je nudio zamjenu zatvorske kazne za uvjetnu, istjerao sam ga s imanja

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, je na sjednici Narodne skupštine RS rekao kako mu je bivši američki veleposlanik Clifford Bond nudio pomoć američke vlade da mu zatvorska kazna, koja mu je prijetila, bude zamijenjena uvjetnom kaznom.

Dodik je rekao kako su u vrijeme njegove prve vlade protiv njega pokrenuti sudski postupci zbog kupovine cvijeća namijenjenog za polaganje na spomenike poginulima u ratu i za poklone za dužnosnike koji su dolazili, prenijele su banjalučke Nezavisne novine.

On je ustvrdio kako mu je Bond na privatnom sastanku rekao kako zna da od tih optužbi nema ništa, ali mu je State Department želio ponuditi da mu se zatvorska kazna od dvije godine preinači u šest mjeseci uvjetno.

“Ja sam mu rekao da izađe s mog imanja. To je bio moj zadnji razgovor s njim”, rekao je Dodik. On je istaknuo kako u toj kupovini cvijeća nije bilo ništa sporno jer se radilo o služenim odlukama Vlade Republike Srpske, a kasnije je taj predmet obustavljen.

Dodik je ovo rekao na sjednici o Prijedlogu zakona o zaštiti i očuvanu i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma.

Na ovoj sjednici, Dodik je poručio kako u RS danas vladaju medijske i svake druge slobode, te da RS želi zajedno sa Srbijom regulirati pitanje upotrebe i zaštite srpskog jezika i pisma./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...