Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Ako me Komšić i Džaferović preglasaju, ponovno ću pokrenuti vitalni nacionalni interes

Foto: REUTERS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će druga dva člana Predsjedništva BiH vjerojatno pokušati naći način kako izvrgnuti odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman svaki put to pitanje vratiti na parlament.

“Oni će vjerojatno pokušati kreirati neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da nije protiv toga da se s Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i za to da se cjelovito rješava pitanje odnosa s Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i svih drugih pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

Ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi afirmirati njenu ulogu.

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ako ponovno bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovno kreiraju određene zaključke u vezi s Pelješkim mostom./HMS/

About the Author
  1. Gola IstinaReply

    Živelo bratstvo i jedinstvo!

  2. PeroReply

    Cuvaj se Milorade komsica i serija oni ni sebi nemisle dobro a kamoli Hrvatima i srbima

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte