Hrvatski Medijski Servis

DOBOJ: Lakovjernim građanima uzeli više od 22 tisuće maraka

Policajci Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u utorak su, zajedno sa policajcima Policijske uprave Foča, uhitili tri osobe iz Foče koje se sumnjiče da su putem društvenih mreža prevarili dvije osobe.

Policajci su obavili pretres stana i drugih prostorija u Foči, koje koriste D. V. (21), A. V. (19) i N. K. (19), te tom prilikom pronašli i oduzeli više kompjutera i laptopa, mobitela, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta. Pretresi su obavljeni po naredbi Osnovnog suda u Doboju.

Ove osobe sumnjiče se da su putem društvenih mreža nudile mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, tako što su od dvije osobe iz Teslića i Broda tražile da uplate određeni iznos novca, kako bi oni u njihovo ime odigrali tiket.

Potom su oštećene obavještavali da su dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti proviziju kako bi taj novac dobili. Teslićanin i muškarac iz Broda na ovaj način su oštećeni za oko 22.300 maraka.

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, nakon kriminalističke obrade, protiv D. V. i A. V. će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj za dva počinjena kaznena djela prevara, dok će N. K. biti prijavljen za dvije prevare i kazneno djelo falsificiranje isprave./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte