Sve vijesti

UNO BiH

Do kraja godine na graničnim prelazima detaljne kontrole putnika

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom pojačane kontrole putničkog prometa na Graničnom prelazu Gradiška oduzeli su raznu robu čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 10.000 KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

U razdoblju pred kraj godine, kada predstoji pojačan dolazak građana Bosne i Hercegovine iz inozemstva, kao i pojačan ulazak stranaca u BiH, carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, provodit će detaljne kontrole autobusa i putničkih motornih vozila koja ulaze u carinsko područje BiH.

Tako su već na Graničnom prelazu Gradiška provodeći pojačane kontrole putničkog prometa carinski službenici otkrili i oduzeli veću količinu neprijavljene robe. Detaljnom kontrolom autobusa koji je prometovao na relaciji Dortmund-Neum, pronašli su i privremeno oduzeli: mobilni telefon“XIAOMI 13 T Pro 512 GB“, monitor „MSI optiks G24DGP“, televizor „FIRE 40“HD Smart, 36 pari obuće (različite robne marke i veličina), ženske torbe (različite robne marke), sunčane naočale i sl. Procjenjena vrijednost oduzete robe iznosi 7.500 KM. Nadalje, detaljnim pregledom drugog autobusa otkriveno je neprijavljenih 14 cilindara za teretna vozila u vrijednost oko 3.000,00 KM.

Nastavljajući aktivnosti na otkrivanju neprijavljene robe, carinski službenici na graničnom prelazu Gradiška izvršili su pregled putničkog vozila i otkrili veću količinu parfema. Parfemi su bili različitih amabalža u količini od 97 komada, kao i 147 komada testera. Također, pri kontroli autobusa pronađena je i privremeno oduzeta neprijavljena roba, a radilo se o dijelovima kočionog sustava motornog vozila “TOYOTA“.

Uprava za neizravno oporezivanje podsjeća sve građane da prilikom ulaska u carinsko područje BiH sa sobom mogu unijeti stvari u svom osobnom prtljagu u vrijednosti do 600 KM bez plaćanja uvoznih dažbina. Sve što prelazi spomenutu vrijednost mora biti prijavljeno carinskoj službi za uvozno carinjenje.

Detaljnije kontrole putnika u autobusima i u putničkim motornim vozilima biće nastavljene do kraja 2023. godine.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...