Hrvatski Medijski Servis

DO IZBORA NOVOG RUKOVODSTVA Bošković zatražio prekid sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Predsjedatelj Zastupničkog kluba stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH Mladen Bošković predložio je prekid današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Rekavši da se obraća u ime buduće parlamentarne većine koja će “akobogda biti uspostavljena”, Bošković je rekao da prekid treba napraviti do izbora novog rukovodstva Doma.

Tome se oštro verbalno usprotivio šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH Damir Mašić kazavši da bi prekid bio katastrofalna poruka budući da je Zastupnički dom Federacije jedini u državi koji funkcionira, dok na državnoj razini traje blokada u radu parlamenta.

– Meni ovo smrdi na osovinu Dodik – Čović – kazao je Mašić povodom Boškovićevog prijedloga, prenosi Fena.

Mladen Bošković je, predlažući prekid, naveo i da je redoslijed točaka u dnevnom redu za današnju sjednicu loše postavljen, kao i da predložene zakone koji se odnose na neke od suštinskih problema u FBiH, a njihovi službeni predlagači su pojedini zastupnici, ipak treba predložiti i Federalna vlada.

Bošković je odbacio Mašićeve navode da je riječ o pokušaju blokade rada Zastupničkog doma, dok Mašić inzistira da Boškovićevi argumenti nemaju utemeljenja i da je aktualni predsjedatelj Doma Elvir Karajbić (Socijaldemokratska partija BiH) čovjek koji vodi računa o tome da svaka točka dnevnog reda bude poslovnički utemeljena.

Iz zastupničkih kluba Stranke demokratske akcije, Mirsad Zaimović je kazao da ovdje nije riječ o pokušaju blokade i da odgoda sjednice za 15 dana ne bi ugrozila ništa od onoga u Federaciji BiH na što se predložene točke dnevnog reda odnose.

Rasprava je u tijeku./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte