FENOMEN

Djevojčica sa srcem izvan grudnog koša: “Moje je srce jedinstveno, volim to”

Virsaviya Borun-Goncharova rođena je s iznimno rijetkim stanjem. Još dok je bila u maternici, njezina se rebra i trbušni mišići nisu pravilno oblikovali. Kao rezultat toga, 11-godišnjakinja iz Floride živi sa srcem koje se razvilo izvan njezinih grudi.

Kad je Virsaviyina majka Dari bila trudna, rečeno joj je da će njezina kći vjerojatno umrijeti tijekom trudnoće ili netom nakon porođaja. No Virsaviya se suprotstavila takvim lošim predviđanjima i preživjela je, a sada je uspješna pred-tinejdžerica koja uživa u pjevanju, plesanju i igranju sa svojim prijateljima.

“Ona je zaista čudo i volim je takvu kakva jest. Apsolutno je jedinstvena. Ona je jedna na milijun. Njezin brat Ervin voli se približiti njenom srcu i dodirivati ga. Misli da je njezino srce nešto čarobno i lijepo. Jednostavno će ležati na Virsaviyi kako bi osjetio kako njezino srce kuca”, ispričala je ponosna mama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dari attachment parenting (@legendari_love)

Ovo stanje, nazvano Pentalogija Cantrella, pogađa samo jednu od milijun osoba. Iako to djevojčici ne uzrokuje bol, njezino srce je izloženo opasnosti jer leži tik ispod površine kože. To znači da Virsaviya mora biti oprezna da ne ozlijedi prsa jer bi to moglo biti nevjerojatno ozbiljno ili čak fatalno. Da bi zaštitila srce i spriječila bilo kakve ozljede, obično nosi pokrivač za prsa.

No Virsaviya također pati od konoventrikularnog VSD-a – srčane mane zbog koje ima rupu u srcu na mjestu gdje bi se trebali sastati dijelovi ventrikularnog septuma.

Zbog svega toga Virsaviya je puno vremena provodila u bolnici i ponekad joj treba spremnik kisika kako bi spriječio da joj razina kisika padne prenisko.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dari attachment parenting (@legendari_love)

“Virsaviyi nije lako živjeti sa srcem na vanjskoj strani grudi jer je stvarno izloženo i krhko”, ispričala je njezina mama te je priznala kako su i ona i djevojčica ponekad tjeskobne zbog toga, prenosi Metro.

No Virsaviya kaže da, iako zna da njezino stanje ima značajne rizike, “ne dopušta da je sputava”.

“Ponekad može biti teško kad mi je razina kisika niska i osjećam vrtoglavicu. Ali volim ostati aktivna i pjevati i plesati sa svojim prijateljima”, zaključila je hrabra djevojčica koja ističe da je njezino srce “jedinstveno” te da to voli./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NJEMAČKA

CDU na videokonvenciji bira nasljednika Angele Merkel

Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel u petak su započeli virtualnu stranačku konvenciju, dan uoči ključnog glasanja koji će biti prvi korak prema izboru njezinog...