Djevojčica htjela ‘podmititi’ novozelandsku premijerku da istražuju zmajeve

Jacinda Ardern odbila je “mito” jedanaestogodišnje devojčice koja joj je poslala pet dolara kako bi novozelandska premijerka potaknula svoju administraciju da pokrene istraživanja o zmajevima, piše BBC.

Djevojčica Victoria premijerki je napisala da bi željela dobiti telekinetičke i telepatske moći kako bi postala krotiteljica zmajeva. Uz pismo je poslala i pet novozelandskih dolara.

Premijerka joj je odgovorila službenim pismom u kojemu stoji da njezina administracija “trenutačno ne radi sa zmajevima”, no u post scriptumu je rukom dopisala: “Zmajeve ću u svakom slučaju držati na oku. Nose li oni odijela?”

Premijerka je BBC-ju potvrdila da se ovaj simpatičan slučaj uistinu dogodio te da je odgovorila djevojčici bujne mašte.

“Zainteresirao nas je tvoj prijedlog o zmajevima, no nažalost trenutačno ne radimo istraživanja na tom području. Zbog toga ti vraćam mito i želim sve najbolje u potrazi za zmajevima, telekinezom i telepatijom”, stoji u premijerkinu pismu.

Djevojčičin brat prepisku je postavio na Reddit, komentiravši da je njegova mlađa sestra pokušala podmititi premijerku.

Pojasnio je da su Victoriju telekineza i telepatija zainteresirale nakon što je odgledala Netflixovu znanstveno fantastičnu seriju “Stranger Things”.

Ovo nije prvi put da Ardern, koja je prošle godine postala majka, odgovara na pisma što joj ih šalju djeca.

U ožujku je jedan korisnik Twittera objavio sadržaj pisma u kojemu Ardern odgovara jednoj osmogodišnjakinji. Ona je premijerki poručila kako smatra da je njezina “odluka o zabrani poluautomatskog oružja jako dobra”.

“Lucy, iz tvojeg pisma zaključujem da si dobra i suosjećajna djevojčica i želim te potaknuti da nastaviš širiti svoju dobrotu čitav život”, odgovorila joj je Ardern./H/HMS/

Najnovije

PREDSJEDNIK VLADE RH

PLENKOVIĆ: Mislim da je na proljeće situacija bila mnogo ozbiljnija

Hrvatski premijer Andrej Plenković tijekom svog godišnjeg odmora obišao je Trsat, gdje je obilježava blagdan Velike Gospe. Kazao je kako smatra da možemo biti vrlo...