DJELATNICI BHRT: Na rubu smo gladi

Samostalni sindikat djelatnika BHRT-a prije današnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine podsjeća na upozorenje da će, ukoliko se u veljači ove godine ne riješi ništa u vezi financijske stabilnosti državnog javnog servisa BHRT-a, pokrenuti sve procedure u skladu sa zakonom kako bi zaštitili prava svojih članova i svih uposlenika BHRT-a koji su na rubu „gladi“.

U priopćenju tog sindikata se navodi da do danas uposlenicima BHRT-a nisu isplaćene već dvije naknade za topli obrok, za prosinac 2023. i siječanj 2024., kao ni plaća za siječanj 2024. godine.

– Prema informacijama koje je sindikat dobio danas od menadžmenta ne zna se ni kada će bilo što od toga biti isplaćeno. Još jednom napominjemo da 60 posto uposlenika ima osnovnu plaću manju od 800 KM i da je naknada za topli obrok sedam KM. Sada ostajemo i bez toga – ističu iz Samostalnog sindikat djelatnika BHRT-a.

Napominju da uposlenici državnog javnog RTV servisa rade već drugi mjesec u neizvjesnosti, jer još nije potpisan ugovor o prikupljanju i raspodjeli RTV pristojbe. Ističu kako ne žele da uposlenici i njihove obitelji budu kolateralna šteta kaosa i nereda koji su kreirali političari i poslovodstva javnih emitera.

Dok program ide u punom kapacitetu realiziraju ga obespravljeni i neplaćeni radnici – navode iz Samostalnog sindikat radnika u BHRT-u./HMS/

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img