Dizajnerica iz Gruda osvojila prestižnu nagradu u Los Angelesu

Lucija Čolak iz Gruda, dobitnica je ovogodišnje “International Design Award” u Los Angelesu.

Ona je tako u veoma jakoj konkurenciji uspjela svojim kreacijama očarati modni svijet.

Nakon što sam magistrirala Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, svoj mali svijet mode sam nastavila kreirati u Grudama u krojačkom salonu “Kašmir” čija sam ponosna vlasnica.

Cijeli život vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od komercijalnih trendova, oduvijek me zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji niko do sada nije nosio, koji zapravo nikada prije nije viđen. Dizajnirajući u tišini, radeći prvenstveno iz ljubavi prema ovom poslu. U listopadu sam se prijavila na “International Design Award”. Inače natjecanje se organizira i održava na godišnjoj razini u Los Angelesu, međutim ceremonija dodjele nagrade ove godine u uvjetima pandemije održala se online, otkrila je za Avaz Čolak.

Ovo natjecanje se inače organizira od 2007. godine, a pokrenuto je od strane “Farmani Group”, međunarodne organizacije osnovane u SAD-u, koja djeluje globalno od 1985. godine te u području mode, fotografije i dizajna organizira čitav niz natjecanja poput ovog, u cilju prepoznavanja mladih umjetnika i dizajnera te njihova nagrađivanja i brendiranja.

Na natjecanje sam se prijavila s nekoliko kreacija, koje uključuju koktel haljinu sa mrežastim materijalima sve do vjenčanice koja je za jedan od materijala imala nojevo perje. Vodeći motiv moje prijave bili su valovi i nabori, spajanje asimetričnih dijelova u simetrične cjeline, s naglaskom na grandioznost ženskog vrata, ramena i linije ruku.

Materijali kojim sam se služila u izradi kreacija bili su pretežno organdi, brokat, til, svila i razne vrste mrežastih materijala. U mojoj kategoriji gdje je sudjelovalo više od tisuću mladih dizajnera iz cijelog svijeta osvojila sam laskavu nagradu “Ida International Award”, tj. osvojila sam zlato u kategoriji modnog dizajna.

Ova nagrada za mene je veliko priznanje, motivirala me da se upustim u nove projekte o kojima ćete biti obaviješteni, zaključila je Lucija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije