DIREKTOR ZAVODA PAZARIĆ: Spreman sam se žrtvovati ako sam ja nešto naredio

Direktor Zavoda u Pazariću, koji je posljednjih dana u fokusu javnosti nakon šokantnih fotografija koje je objavila zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić, za N1 je jutros komentirao cijelu situaciju.

“Ja ne mogu tvrditi da su slike montirane, ali glede naših uposlenika koji su čestiti… Gospođa Sabina je dobila fotografije, Tužiteljstvo je pokrenulo postupak, pokrenuli smo istražni postupak unutar firme. Svi će dati izjavu, uposlenice su šokirane. Imamo izvješće Komisije u kojem stoji da ništa nije neregularno, te da je fiksacija dozvoljena, naravno nije vezivanje za radijatore”, kazao je Salić.

Ima li ovakvih scena u Zavodu?

“Od onog trenutka od kada sam ja došao, apsolutno tvrdim da nema”, dodao je.

Kazao je da je spreman žrtvovati sebe ukoliko je ikada išta naredio.

“Ja ne mogu tvrditi što je rađeno prije mene. Ukoliko sam ja nešto naredio, istog trenutka sam spreman žrtvovati sebe za bilo što. Žene koje rade dolje su njima kao majke, koja bi majka zavezala dijete? Neka kažu tko je to uradio”, kazao je Salić.

“Štićenici su fizički sputavani samo onda kada su u stanju povrijediti sebe ili druge. Fiksacije su pod supervizijom liječnika ili psihijatra”, kazao je Salić, pozivajući se na izvješće Komisije koja je uradila nadzor u Zavodu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LJETO JE...

Mostar, Široki i Stolac u 11 sati zabilježili već 30 stupnjeva

U BiH je prijepodne bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Ivan-sedlo 19, Bugojno 22, Bihać i Sarajevo...