DVA OPREMLJENA SANITETSKA VOZILA

Dinamo predao donaciju vrijednu milijun kuna

Dva potpuno opremljena sanitetska vozila s prijenosnim respiratorima vrijedna pola milijuna kuna te dvije donacije od po 250.000 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb i Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koje su oštećene u razornom potresu, predani su u petak podno maksimirskog stadiona od strane predstavnika GNK Dinama predstavnicima zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

U ime kluba donaciju su predali članovi Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić i Amra Peternel, a primili su je članica stožera Civilne zaštite dr. Maja Grba-Bujević i izvršni predsjednik hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

– Odlučili smo, unatoč teškim i kriznim vremenima koja su trenutno, ali i koja su pred nama, participirati u borbi protiv pandemije koronavirusa. U prvom planu su ljudi koji svakodnevno rade da ova kriza što prije prestane. Imaju našu punu podršku da kriza završi sa što manje žrtava, rekao je prilikom primopredaje Krešimir Antolić.

– Teška su vremena, ali ne mogu ne izraziti zadovoljstvo ovim plemenitim činom GNK Dinamo. Ova donacija ići će za Hitnu službu Grada Zagreba, zato što oni podnose izuzetno velik teret prijevoza i zbrinjavanja svih pacijenata kojima je to potrebno, vezano ili nevezano za korona virus. U ovim teškim i zaista nepredvidivim vremenima hvala vam na svakoj podršci koju pružate kako bi zdravstveni sustav odgovorio kako treba. Mi ćemo i dalje ostati na prvoj liniji i izloženi, a vas sve skupa molim da ostanete u svojim domovima svatko tko može, poručila je dr. Maja Grba-Bujević koja je dobila i Dinamov dres s brojem 9, kao “napadačica na epidemiju”, stoji u Dinamovom priopćenju za javnost.

Robert Markt je u ime ministra zdravstva Vilija Beroša primio dres s broj 10, kojeg u momčadima obično nose najbolji vezni igrači. – Ministar Beroš je najbolji vezni igrač Hrvatske koji je povezao zemlju optimizmom i pozitivom, zaključuje se u Dinamovoj objavi./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...