Dilaver odustao od nastupa za BiH, Hotić čeka FIFA-inu odluku

Dva nogometaša koja su se u posljednje vrijeme povezivala sa nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine su Dino Hotić iz Maribora i Dinamov Emir Dilaver, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine izdao je priopćenja u vezi ove dvojice nogometaša.

Procedura u vezi promjene državljanstva za Hotića je pokrenuta, dok Dilaver nije bio spreman na to.

“Kad je riječ o konkretnim slučajevima, NS/FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio FIFA-i, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenskog igrača Dine Hotića”, stoji u priopćenju krovne kuće bh. nogometa, te se dodaje:

“Istovremeno smo radili i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu”.

Hotić je nastupao za sve mlađe selekcije slovenske reprezentacije, a sada je odlučio nastupati za Zmajeve. Dilaver je bio član mlađih selekcija Austrije, a dugi niz godina se povezivao sa naciolanim timom BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U AKCIJI SIPE

U Mostaru uhićena osoba za kojom je NCB Interpol Beograd izdao potjernicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na osnovu međunarodne Interpolove potjernice na području Mostara uhitili jednu osobu.Potjernica je raspisana...