Dijete Elona Muska traži promjenu imena i prekid svih veza s milijarderom

Transrodna kći Elona Muska podnijela je zahtjev za promjenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što “više ne živi niti želi biti povezana sa svojim biološkim ocem ni na koji način”.

Zahtjev za promjenu imena i novi rodni list koji odražava njezin novi rodni identitet podnesen je Višem sudu okruga Los Angeles u Santa Monici u travnju, a nedavno su to prenijeli mediji.

Xavier Alexander Musk, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promjenu prepoznavanja spola iz muškog u ženski te promjenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na web stranici PlainSite.org.

Njezina majka je Justine Wilson koja se razvela od Muska 2008. godine.

Nepoznat točan razlog svađe

Nema objašnjenja razdora između Muska i njegove kćeri. Ni Muskov odvjetnik ni Teslin ured za medije nisu odmah odgovorili Reutersu na zahtjev za komentar.

Otprilike mjesec dana nakon što je njegovo dijete podnijelo zahtjev za promjenu imena i spola, Musk je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama diljem zemlje, piše Index.hr.

“Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora”, tvitao je Musk 2020. godine. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije