DETALJI UBOJSTVA KAPIDŽIĆA Pokucali mu na vrata zbog 700 KM, a onda je počeo vrijeđati Kurtića…

Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29) u subotu navečer u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, iste noći ubio se hicem iz pištolja u Konjicu.

Nakon zločina, uhićeni su Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su bili s Kurtićem kada je svirepo ubio Kapidžića na pragu njegove obiteljske kuće.  Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da su u pozadini zločina odranije neraščišćeni računi, točnije novčani dug koji je imao Kapidžić.

Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Inače, Kurtić je ostao invalid nakon što je prošle zime bio teško ranjen na Stupu.

Kurtić: Nosio pištolj - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baKurtić: Nosio pištolj

Iglica je tijekom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu ovaj duguje 700 maraka. Odvezli su se do Kapidžićeve kuće i tu se zaustavili.

Kapidžić: Ubijen ispred kuće - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baKapidžić: Ubijen ispred kuće

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu neće nikad vratiti 700 maraka.  Potom se Iglica vratio u automobil, gdje su ga Šojko i Kurtić pitali što se dogodilo, na što im je on rekao da mu je Kapidžić poručio da će ga prebiti. Tada je Kurtić odlučio sam smiriti situaciju, govoreći im da „ne budu djeca“. Ali, Kapidžić je počeo vrijeđati Kurtića, što je ovoga izrevoltiralo toliko da je potegao pištolj i izrešetao mladića.

Privođenje Alema Šojke - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baPrivođenje Alema Šojke

Potom su se svi vratili u vozilo i pobjegli prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic. Kurtić je rekao svojim prijateljima da napuste vozilo i da se ništa ne brinu, jer će on preuzeti krivnju na sebe. Oni su izašli van i pobjegli, a Kurtić se ubio.

Dovođenje Armina Iglice - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baDovođenje Armina Iglice

S obzirom na to da je ranije pucano na njega, zbog čega je završio u invalidskim kolicima, sa sobom je nosio pištolj. Prije nego što će se ubiti, Iglica je rekao Kurtiću: „Samo mi vrati vozilo“, što je ovaj potvrdio.

Suučesnici su brzo uhvaćeni u selu Pervizi. Tijekom saslušanja u policiji sve su priznali. Jučer su dovedeni u Tužiteljstvo Županije Sarajevo i zatražen je pritvor za obojicu.

Ubojstvo iz osvete

Osumnjičeni su za kazneno djelo ubojstva na podmukao način i iz osvete. Njihovu obranu preuzeo je sarajevski oddvjetnik Omar Mehmedbašić, koji nije želio komentirati uhićenje svojih klijenata.

Mehmedbašić: Brani osumnjičene - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baMehmedbašić: Brani osumnjičene

Pronađene bombe

Istražitelji su u vozilu pronašli nekoliko bombi. Tako je intervenirao i Kontradiverzijski tim MUP-a Županije Sarajevo. Nije poznato otkud bombe u automobilu./HMS/

Najnovije