JEDINI PREŽIVJELI OTKRIO Kako je došlo do nesreće u kojoj je poginulo četvero njegovih kolega?

Stjepan Bošković (21), student mostarskog Sveučilišta iz Đakova, jedini preživjeli u prometnoj nesreći u kojoj je jučer ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okolice kod mjesta Bijela na putu Mostar- Jablanica, ispričao je suradniku Hrvatskg Medijskog Servisa, koji ga je posjetio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, kako je došlo do nesreće.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedalu iza suvozačice Antonije, a do njega su sjedili Domagoj i Tena.

Po Stjepanovim riječima Vjekoslav Božanović koji je vozio automobil u jednom trentku se sageo da potraži nešto, vjerojatno CD, i u tom trenutku je vozilo skrenulo s kolovoza i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put.

Stjepan kaže kako je dok su bili zarobljeni u vozili u rijeci pokušvao izaći kroz gepekt, ali nije uspio. Vidio je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspio se izvući iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio doplivati do obale i tako se spasiti.

studenti-mostar-policija
Mjesto tragedije

Tijelo Vjekoslava Božanovića iz Vinkovaca, koji je upravljao automobilom Škoda fabia izvučeno je danas oko podne iz Neretve. Ronioci su ga pronašli 15 metara od automobila koji se survao u rijeku i u kojem je život izgubilo još troje njegovih kolega Tena Vračević, Domagoj Roso i Vjekoslavova djevojka Antonija Šarić , dok su iz Mostara putovali kućama, kako bi sa svojim obiteljima dočekali blagdane.

Njihova tijela, kao i automobil kojim su putovali ronioci  su izvukli sinoć iz Neretve oko 19 sati.

Četvero poginulih bili su studenti filozofije, agronomije, tjelesne kulture i medicine na Sveučilištu u Mostaru.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostarau održat će se sutra (ponedjeljak) u 9 i 30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10:30  sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla bit će služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

Inače, brzojave sućuti u povodu pogibije četvero studenata uputili su predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojć i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić./HMS/

Najnovije

NAORUŽAVANJE

MUP Republike Srpske nabavlja tisuću automatskih pušaka i dva drona “Gavran-ubojica”

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske namjerava početkom sljedeće godine nabaviti 1044 automatske puške i dva drona "Gavran-ubojica". Ovo je navedeno u "povjerljivom" dokumentu MUP-a RS...