DETALJI NESREĆE U ZENICI: ‘Bez kočenja je udario djevojku i mene’

Javnost u Zenici zgrožena je posljednjim slučajem stravične prometne nesreće na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM), koja se dogodila preksinoć, a u kojoj je teške, po život opasne ozljede zadobila Ajna Strukan (28), kojoj se zenički liječnici i dalje bore za život i daju minimalne šanse da preživi.

Nesreća se dogodila kada je vozač Amir Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, pokupio Strukan i njenog dečka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu, iako se vozilo u drugoj prometnoj traci zaustavilo da ih propusti, piše Avaz.

Kako za Avaz priča Bureković, bili su svega nekoliko koraka do trotoara.

– Naišao je vozač Peugeota i bez kočenja pokupio moju djevojku i mene. Scene su bile stravične. Stanje u kojem mi je bila djevojka još mi ne izlaze iz glave – priča nam, vidno potresen, Bureković.

Vozač Amir Kovačević

Ističe da je on, srećom, zadobio lakše ozljede , ali njegova djevojka je u kritičnom stanju.

Sin sutkinje

– Odmah sam joj prišao, vidio sam da nije svjesna i ima unutarnje krvarenje. Zaustavio sam prvo vozilo i odvukli smo je u Hitnu, a potom u bolnicu. Bore joj se za život. Svim sredstvima ću se boriti da vozač prođe sa što većim sankcijama – govori on.

Nesretna Zeničanka hitno je operirana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je ozljede karlice, vilice, ali i po život koban izljev krvi u mozak. Kako saznaje Avaz, liječnici nisu optimistični.

– Doktori su rekli da je sljedećih 48 do 72 sata kritično. Čekaju hoće li se probuditi i nisu optimistični. Daju joj deset posto šansi da preživi. Uradili su sve što je do njih, sada je sve u Božijim rukama – kaže nam prijatelj stradale Strukan.

Budući da je Kovačević sin sutkinje Općinskog suda u Zenici, javnost strahuje da bi se slučaj mogao zataškati, a vozač proći bez sankcija te ponovo divljati ulicama grada.

Vozač Kovačević od ranije je poznat policiji, bio je u pritvoru, kao i na odvikavanju od narkotika./HMS/

Najnovije