Deset milijuna KM za javne servise, četiri za BHRT, drugi korak smjena upravljačkih struktura

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Edina Forte, usvojilo odluku kojom su osigurana četiri milijuna KM za Javni radiotelevizijski servis BiH za studijske i produkcione kapacitete za proizvodnju signala u HD rezoluciji, te po tri milijuna KM vladama entiteta za poticaj razvoja sektora elektronskih medija.

Dodatno, sredstva doznačena BHRT-u su namijenjena i za otplatu prava prijenosa Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine i Ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

– Ovo je prvi korak. Drugi mora biti hitno imenovanje upravljačkih struktura FTV-a u Parlamentu Federacije BiH kako bismo na fer način uredili način prikupljanja RTV pristojbe unutar Federacije BiH. Treći korak je donošenje novog zakona koji će trajno urediti stabilnost javnih servisa i od kojeg će sva tri servisa imati jaču podršku nego danas – poručio je ministar komunikacija i prometa Edin Forto.

Zahvalio je članovima Vijeća ministara BiH na podršci za usvajanje ove odluke, a zaposlenicima BHRT-a i FTV-a na razumijevanju i strpljenju.

Ovom odlukom nastoji se osigurati financijska stabilnost javnih servisa, što je jedan od 14 prioriteta EU za pristupanje pregovorima, omogućiti održivost i funkcionalnost Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine i stvoriti pretpostavke za podršku i unapređenje sektora telekomunikacija i elektronskih medija u BiH – navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img