STRAVIČNO Urušio se stotinu metara visok vijadukt iznad Genove, najmanje 35 mrtvih

Deseci ljudi poginuli su u urušavanju vijadukta iznad sjeverozapadnog talijanskog grada Genove u utorak, pišu talijanski mediji, a talijanski ministar prometa kaže da se radi o “neizmjernoj tragediji”. Prema najnovijim informacijama u rušenju vijadukta poginulo je najmanje 35 ljudi. 

Čelnik lokalne hitne službe rekao je da ima “na desetke mrtvih”, prenosi talijanska informativna agencija Adnkronos.

I vatrogasne službe su objavile kako sigurno ima žrtava nakon urušavanja vijadukta Morandi oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša.

Talijanska televizija prikazala je fotografije urušenog mosta visokog oko stotinu metara koji je sagrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća u sklopu autoceste A10.

Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih cenatara, tvornica, stambenih zgrada, željeznice Genova-Milan i rijeke Polcevera.

Jedan svjedok je za televiziju Sky Italia rekao kako je vidio “osam ili devet” vozila na vijaduktu kada se on urušio u “apokaliptičnoj sceni”.

Ministar prometa Danilo Toninelli napisao je na Twitteru da prati razvoj događaja za koji se čini da je “neizmjerna tragedija”.

Talijanska novinska agencija ANSA prenosi kako se betonski most, dio autoceste A10, srušio s visine od oko 100 metara.


/Hina/HMS/

Najnovije