Sve vijesti

HNK Mostar

Der Spiegel: Utakmica Hrvatske i Kameruna bila je namještena?

Nevjerojatna priča o navodnom namještanju utakmice Hrvatske i Kameruna (4:0) na Svjetskom prvenstvu dobila je i svoj nastavak. Njemački list Der Spiegel iznio je nove detalje o slučaju u kojem su, tvrdi ovaj tjednik, glavnu ulogu imali nezadovoljni reprezentativci Kameruna.

O raskolu u kamerunskoj reprezentaciji i njihovom štrajku zbog premija pisalo se danima, a ugledni njemački tjednik sada navodi kako je slučaj Kamerun narastao do proporcija svjetskog skandala.

Der Spiegel tvrdi kako im je već par sati uoči utakmice stigla dojava da će susret Hrvatske i Kameruna završiti rezultatom 4:0 za Vatrene. Da priča bude još intrigantnija, dojava nije bila anonimna. Njemačkom tjedniku se javio jedan od najpoznatijih članova kladioničarske mafije u svjetskim razmjerima Wilson Raj Perumal, Singapurac koji je već nekoliko puta bio osuđivan zbog namještanja utakmica.

Perumal je navodno izjavio kako je u namještaljku bilo uključeno čak sedam igrača Kameruna, dok Vatreni nisu sudjelovali u prljavom poslu.

Neke situacije koje su se dogodile na toj utakmici i više su nego sumnjive, kao primjerice, ‘čudno’ isključenje Alexa Songa koji je ničim izazvan laktom udario Marija Mandžukića u leđa i dobio crveni karton.

Vidjet ćemo kako će na cijelu priču reagirati FIFA, koja je još prošlog tjedna najavila istragu. Tada se po ovom pitanju oglasio i kamerunski izbornik, prenosi net.hr.

“Nikad nisam čuo nešto takvo. Jako dobro poznajem svoju momčad i uvjeravam vas da nama šanse da se radi o namještanju”, rekao je Volker Finke i dodao:

“Ovo nema veze s ničim i ne želim komentirati takve stvari. Moj je posao da vodim svoje momke na terenu. To je sve što ću još dodati.”

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...