Hrvatski Medijski Servis

Denis Bećirović kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva BiH

Denis Bećirović

Na Konvenciji Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, koja je održana danas u Sarajevu, priopćeno je da je sa 26.787 ili 92,7 posto glasova članova i članica SDP-a kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Bećirović je zahvalio na ukazanom povjerenju članova stranke te istaknuo da danas odlučno i s ponosom prihvaća kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

– Danas uime obespravljenih počinjemo naš zajednički put prema pobjedi. To mora biti pobjeda države BiH pod zastavom BiH, jer mi nemamo rezervnu domovinu niti zastavu – naglasio je.

Bećirović poručuje da je bolje izgubiti izbore govoreći istinu, a ne pobijediti šireći laži. Smatra da je politika veoma ozbiljna djelatnost te da BiH treba ljude koji će je voditi pametno i odlučno. Vrijeme je, dodao je on, da se spoji mudrost i hrabrost i samo tako BiH može naprijed.

– Kandidaturu sam prihvatio zbog odgovornosti za našu zemlji i našu djecu i zbog ljudi koji vjeruju u ideje i vrijednosti koje predstavljam – naglasio je Bećirović.

Svjestan je da slijede, kako je naveo, politički udari i da će prešutjeti napade na njega, ali ne i na državu BiH./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte