Debevcu i Mehmedagiću ukinuta mjera zabrane napuštanja boravišta

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je suspendiranom predsjedniku te institucije Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno–sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću, osumnjičenima za zloupotrebu položaja i druga djela, ukinuta mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Suda BiH pojašnjavaju da su Debevcu i Mehmedagiću na snazi ostale druge mjere zabrane koje su izrečene kada im je sredinom ožujka ukinut pritvor, priopćeno je iz Suda BiH za Detektor.

– Utvrđeno je da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju mjere zabrane putovanja, mjere obveznog povremenog javljanja državnom organu i mjere zabrane sastajanja s određenim osobama – navedeno je za Detektor iz Suda BiH.

Tužiteljstvo BiH je ranije za osumnjičene predložilo mjere kućnog pritvora, zabranu kontaktiranja s osumnjičenima Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom, te 45 svjedoka.

Debevec i Mehmedagić uhićeni su sredinom prosinca prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave. Tada im je određen pritvor u kojem su proveli skoro tri mjeseca, nakon čega su im određene mjere zabrane.

Istraga u odnosu na Debevca kasnije je proširena na “primanje dara za trgovinu utjecajem”, te “lažno predstavljanje“ i “kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img