Dario Kordić počasni građanin distrikta Brčko

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Brčko distrikta (HSS) Ivan Krndelj kazao je kako u toj stranci odlazak brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček haškog optuženika Daria Kordić u Zagreb, drže kao njegovu privatnu stvar.

Krndelj je dodao kako je, formalno-pravno gledano, Kordić još uvijek počasni građanin Brčko distrikta jer je u studenom 1995.godine proglašen počasnim građaninom općine Ravne Brčko, a tu odluku vlasti Brčko distrikta nikada nisu ukinule.

– Točno je kako je, zbog svesrdne pomoći koju je u tim ratnim vremenima Kordić pružao općini Ravne Brčko i proglašen počasnim građaninom. No to je bilo tada, a sada su drugojačije okolnosti. On je sada haški osuđenik i mi moramo poštivati europsko i svjetsko zakonodavstvo i odluku suda u Hagu i tako se ponašati – kazao je Krndelj.

Zbog odlaska brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček Darija Kordića u Zagreb sve bošnjačke političke stranke, pojedine nevladine udruge i predstavnici Islamske zajednice u Brčkom, pokrenule su inicijativu za njegovom smjenom./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STRUČNJACI ODGOVORILI

Koliko je kava zapravo dobra za nas?

Dovoljna količina kave može vam popraviti raspoloženje, previše može stvoriti anksioznost i uzrokovati glavobolju. Pomaže pri razbuđivanju ujutro, ali ako je konzumirate prekasno, vrlo...