Dario Kordić počasni građanin distrikta Brčko

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Brčko distrikta (HSS) Ivan Krndelj kazao je kako u toj stranci odlazak brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček haškog optuženika Daria Kordić u Zagreb, drže kao njegovu privatnu stvar.

Krndelj je dodao kako je, formalno-pravno gledano, Kordić još uvijek počasni građanin Brčko distrikta jer je u studenom 1995.godine proglašen počasnim građaninom općine Ravne Brčko, a tu odluku vlasti Brčko distrikta nikada nisu ukinule.

– Točno je kako je, zbog svesrdne pomoći koju je u tim ratnim vremenima Kordić pružao općini Ravne Brčko i proglašen počasnim građaninom. No to je bilo tada, a sada su drugojačije okolnosti. On je sada haški osuđenik i mi moramo poštivati europsko i svjetsko zakonodavstvo i odluku suda u Hagu i tako se ponašati – kazao je Krndelj.

Zbog odlaska brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček Darija Kordića u Zagreb sve bošnjačke političke stranke, pojedine nevladine udruge i predstavnici Islamske zajednice u Brčkom, pokrenule su inicijativu za njegovom smjenom./Fena/HMS/

Najnovije