ZVIJEZDA THE VOICE

DARIJA RAMLJAK ZA HMS: Kad vam je teško raspalite moju “Trebam te, moj dobri anđele”

Darija Ramljak, mlada pjevačica široj javnosti poznata po izvanrednim nastupima u showu ‘The Voice’, nedavno je objavila singl ‘Trebam te, moj dobri anđele’. Namijenjen je najmlađim žrtvama Domovinskog rata u Vitezu, djeci, Anđelima.

Piše: Karlo Erceg, Hrvatski Medijski Servis

„Kad sam prvi put pročitala tekst, nismo još ni znali da će pjesma biti na ovu nakanu, odmah sam ga nekako povezala s ljubavlju i osjećajima prema voljenoj osobi. Uvukao mi se pod kožu“, za Hrvatski Medijski Servis prisjeća se Darija prvog susreta s pjesmom.

Naglašava da, čuvši ovakav tekst, jednostavno nije mogla ostati ravnodušna te je otvorila svoje srce, dopustila tim osjećajima da proputuju njim i isplivaju kroz glas.

„Kada to učiniš, vjerujem da je puno lakše prenijeti te osjećaje na slušatelja. Ne bih voljela govoriti što bi željela da drugi osjete slušajući pjesmu, u tome i jest čar. Neka svatko otvori svoje srce i dopusti osjećajima da dopru do njega, sve ostalo dolazi samo. Svatko ju može osjetiti na drugačiji, jedinstven način, a najljepše od svega je to što ni jedan od njih nije pogrešan, kaže Darija za HMS.

Darija Ramljak: Raspalite ‘Trebam te, moj dobri anđele’ i dobit ćete tu unutarnju snagu. Foto:HMS. .Foto: HMS

Pjesmu je napisao i uglazbio Franjo Kraljević, više od desetljeća ranije i od tada je čekala, čekala je svoj glas sve ovo vrijeme i pronašla ga je u Dariji.

„Suradnja sa Franjom Kraljevićem krenula je jednim prelijepim projektom, snimanjem CD-a za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju. Iznimni Franjo potpisuje sve pjesme s CD-a i jednu od njih sam izvodila i ja. Prepoznao je moju pjevačku ekspresiju i emocije te smo suradnju i nastavili“, objašnjava Darija.

Samouka glazbenica privukla je veliku pozornost svojim nastupima u „The Voice-u. Svojim interpretacijama Olivera Dragojevića, Gibonnija i drugih, Darija je stekla velike simpatije publike i žirija. Snimke njenih nastupa preglede broje u stotinama tisuća.

Svoje glazbeno putovanje Darija je započela jako rano, u krugu obitelji. S ocem i sestrom, oboma glazbenicima, osnovala je ‘kućni’ bend, za svoju dušu i užitak. S vremenom ona i sestra počinju pjevati u župnim zborovima, a veliki interes javnosti izazvale su i nastupom u showu ‘Supertalent’.

Pjesmom ‘Trebam te, moj dobri anđele’, Darija je odala počast najmanjim žrtvama rata i njihovim obiteljima, ovjekovječivši sjećanje na njih.

„Nikada nisam puno planirala pa neću ni sada. Sve se to lijepo posloži u životu i ne treba ništa forsirati preko Božje volje. Samo se nadam da ću nastaviti ići naprijed ovim lijepim putem“, skromno će Darija o svojim budućim planovima.

Poručuje da se ne treba bojati otvoriti svoje srce ljepoti glazbe, života i osmijeha.

„Ako to uspijete, bit ćete najbogatiji na svijetu i imat ćete svoj unutarnji mir. Ako i dođe koja poteškoća, raspalite ‘Trebam te, moj dobri anđele’ i ponovno ćete dobiti tu unutarnju snagu koju glazba pruža. Ali samo ako joj dopustimo“, govori Darija.

NAPOMENA: Autor teksta je student Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...