DANAS SVEČANO U LEPENICI: Mlada misa i proslava patrona župe – sv. Ana

Lepenici je danas posebno svečano. Osim što se slavi patron župe – sveta Ana, Župa Banbrdo ove godine ima i mladu misu. Simbolično, odabran je dan vanjske proslave svete Ane, zaštitnice ove lijepe župe.

Mladomisnik je Josip Kapetanović iz Ljetovika, koji pripada Župi Banbrdo.

Župa Sv. Ane Banbrdo – Lepenica još od mlade mise fra Josipa Mrnjavca, punih 15 godina nije imala mladomisnika. Ove godine, fra Josip, sada profesor i ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, bit će mladomisnički kum fra Josipu Kapetanoviću.

Fra Josip Kapetanović, sin Vinka i Ankice r. Ćorić, iz župe je Banbrdo/Lepenica. Rođen je 2. rujna 1991. u Sarajevu. Osnovnu školu završio je u Brnjacima i Kiseljaku. Srednju školu za šumarskog tehničara u Kiseljaku. Godinu postulature završio je u Visokom 2011/2012. Franjevački habit obukao je 8. srpnja 2012. godine u Gučoj Gori a godinu novicijata proveo je u samostanu sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete položio je 30. lipnja 2013. godine te iste godine upisao Franjevačku teologiju u Sarajevu. Svečane zavjete položio je 15. listopada 2017. godine u Lepenici dok je za đakona zaređen u Sarajevu 2. prosinca 2018. godine.

Đakonsku službu obavljao je u župi Busovača. Svećeničko ređenje imao je u sarajevskoj katedrali 29. lipnja 2019. godine. Nakon ređenja obavljat će službu župnog vikara u župi Osova. Prema nekim procjenama, očekuje se i do 1500 ljudi. Nakon svečane mlade mise organiziran je i prigodan domjenak i druženje.

Josipu želimo puno sreće, želje, volje i ustrajnosti na Božjem putu. Neka ga prati zagovor svete Ane, zaštitnice župe, piše artinfo.ba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U BiH UKUPNO 411

ŠERANIĆ: Još 25 novih slučajeva koronavirusa u RS

U Republici Srpskoj potvrđeno je novih 25 slučaja zaraze koronavirusom od 179 testiranih, potvrdio je to ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen...