MOSTAR

Danas počinje izgradnja stambenog objekta za korisnike kolektivnih centara

U naselju Sutina u Mostaru danas će biti svečano obilježen početak izgradnje stambenog objekta s 24 stambene jedinice koji je namijenjen za smještaj korisnika kolektivnih centara u tom gradu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Početkom izgradnje tog objekta nastavlja se izgradnja stambenih objekata na području Hercegovačko-neretvanske županije u okviru realizacije Projekta CEB II – “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, priopćeno je iz gradske uprave Mostara.

Objekt u naselju Sutina, kako navode, jedan je od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

Projekat CEB II realizira se iz kreditnih sredstva Razvojne Banke Vijeća Europe i lokalnog sudjelovanja općina/gradova uključenih u realizaciju Projekta, a s ciljem zatvaranja kolektivnih centara u Bosni i Hercegovini.

Na području HNŽ planirana je realizacija ukupno šest podprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti 9.106.090 maraka (kreditno zaduženje u iznosu od 7.047.738 KM i lokalna kontribucija/sudjelovanje općina i gradova u iznosu od 2.058.352 KM).

Ukupna vrijednost podprojekta Sutina u Gradu Mostar je 1.423.463 maraka (od čega je 1.099.667 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osiguran iz proračuna Grada Mostara).

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata s ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata s 10 stambenih jedinica u Gradu Mostaru./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DOM ZDRAVLJA MOSTAR

Od danas moguće obaviti komercijalno testiranje na SARS-Cov-2

Dom zdravlja Mostar od danas će pružati usluge komercijalnog testiranja na SARS-Cov-2, a u ponudi će imati brze antigenske testove na prisustvo koronavirusa, kao...