STOLAC

Danas počinje bogat adventski program

Manifestacija Advent u Stocu obilježavat će se od 26. studenog do 31. prosinca. U nastavku donosimo program koji započinje u subotu 26. studenog u središtu grada, kada se organizira ukrašavanje božićnog drvca, te blagoslov i paljenje prve adventske svijeće kod jaslica.

U nedjelju, 27. studenoga u prostorijama duhovnog centra Sarsenterum, za najmlađe bit će upriličeno pripovijedanje bajki Hans Christian Andersena i Ivane Brlić Mažuranić. Gostuje pripovjedačica Sabina Gvozdić iz Ogulina.

U petak 2. prosinca, u Kulturnom centru u Stocu (zgrada bivšeg VP doma), organizira se prikazivanje božićnog animiranog filma, dok je za subotu, 3. prosinca, planirano već tradicionalno dobrotvorno kuhanje u ulici ispred Gradske uprave, a večer završava druženjem uz glazbu uživo u adventskom šatoru.

U petak 9. prosinca don Mladen Šutalo održat će duhovno predavanje na temu Došašća i Božića u duhovnom centru Sarsenterum, dok u subotu 10. prosinca, nastavlja se s programom za najmlađe, kada će Lutkarsko kazalište Mostar izvesti lutkarsku predstavu „Betlehemska crna ovca“ u Kulturnom centru u Stocu (zgrada bivšeg VP doma).

I konačno, u subotu 17. prosinca, s radom počinju adventske kućice sa svojom gastro ponudom, koje će biti postavljene u ulici ispred Gradske uprave, a nakon blagoslova don Ljube Planinića, okupljene će zabaviti glazbeni duo Emma i Ivan.

Sutradan, u posljednju nedjelju Došašća, 18. prosinca, na platou u središtu grada, održat će se Tradicionalni adventski koncert folklornih i pjevačkih skupina iz Župa dekanata i Bune.

Nakon Božića, u četvrtak 29. prosinca, u Kulturnom centru u Stocu upriličit će se Božićni koncert Mostarskog tamburaškog orkestra, uz zborno, klapsko i solo pjevanje./HMS/

 

 

 

spot_img

Najnovije

spot_img